[wpml_language_selector_widget]

Inicio | Final del 16è Certamen Nacional d’Interpretació «Intercentres Melòmano»

Final del 16è Certamen Nacional d’Interpretació «Intercentres Melòmano»

Dec 14, 20172017, Cultura, Portada

Del 6 al 9 de desembre es va celebrar a l’ADDA la final del Certamen Nacional d’Interpretació Intercentres Melòman, ¡un veritable plaer acollir joves amb tant talent!

 

La passada setmana va tenir lloc la Final del Certamen «Intercentres Melòman» a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA).

 

L’esdeveniment va comptar amb el patrocini del propi ADDA, la Universitat Internacional de la Rioja (UNIR) i la col·laboració d’AIE Societat d’Artistes Intèrprets o Executants.
Els encarregats d’avaluar i decidir el nom dels guanyadors van ser Francisco Escoda, José Sanchis, David del Port, Josep Vicent i Alfonso Carraté.
Després de setze anys d’activitat, la clau de l’èxit i la bona acollida d’aquest certamen resideixen en què poden participar-hi totes les categories instrumentals, inclòs el cant, sempre que el participant estigui cursant Grau Professional o Grau Superior en un conservatori espanyol. L’èxit de participació ha estat notabilíssim: després de realitzar les proves de selecció dels seus respectius conservatoris, es van inscriure en aquesta setzena edició 190 participants en Grau Professional (sent així la més nombrosa de la història) i 51 en Grau Superior.
Tres ministeris donen suport al Certamen: el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’INAEM; el Ministeri d’Exteriors, gràcies al suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i el Ministeri de Sanitat, a través del Pla Nacional Sobre Drogues
Rolanda Ginkute i Maria del Mar Jurat Jiménez, guanyadores de Grau Superior i Grau Professional, respectivament.

Grau Professional

La Fase Final és va celebrar el 9 de desembre. El Primer Premi va ser per a la violinista Maria del Mar Jurado Jiménez, REPRESENTANT d’Andalusia.
Maria del Mar ha Obtingut una gira de concerts per actuar amb l’Orquestra Metropolitana de Madrid a l’Auditori Nacional de Música, amb l’Orquestra Simfònica Camerata Musicalis, amb la Jove Orquestra Simfònica de Granada, amb l’Associació de Música de Cambra d’Alacant (AMCA), amb l’Associació Amics de la Música de Valls – Joventuts Musicals de l’Alt Camp (Tarragona), a l’Auditori de Teulada Moraira (Alacant), al Festival de Segòvia, al Festival de la Manxa i al Fòrum Internacional d’Alt Perfeccionament Musical del Sud d’Europa-FIAMPSE (Nigüelas, Granada). Aixi MATEIX, va ser guardonada amb el Premi Especial a la Millor intèrpret de corda.
El Segon Premi va ser per al flautista Representant de la Comunitat de Madrid, Hernán Rodríguez Sant Miquel. Va Rebre com a premi una beca Trinity College London Prize for Professional Development i Mercaseguros.com li fa Lliurament d’1 Assegurança anual «Clau de Sol» per a instrument valorat Fins a 12.000 euros, amb Àmbit Geogràfic Espanya. Aixi MATEIX, va ser guardonat amb el Premi Especial al Millor intèrpret de vent-fusta.
El Tercer Premi va ser per al pianista Representant de la Regió de Múrcia Arturo Abellán Sánchez. Rep d’Mercaseguros.com una assegurança anual «Clau de Sol» per a instrument valorat Fins a 10.000 euros, amb Àmbit Geogràfic Espanya Arturo también va Rebre el Premi Especial al Millor pianista.
El jurat también va atorgar un Premi Especial al Millor intèrpret de vent-metall a Iván Plaus Pigarev, Representant de Castella i Lleó. Iván también va Rebre 1 menció honorífica a la jove promesa. D’Altra banda, Maria Heres Peláez, REPRESENTANT del Principat d’Astúries, és va alçar amb el Premi Especial a la Millor cantant.
Tots els Conservatoris Guanyadors de la Fase Autonòmica van Obtenir el Premi Especial Music Sales: 1 xec regal valorat en 100 euros per adquirir publicacions del Grup Music Sales.

Grau Superior

Els dies 6 i 7 es van realitzar les proves de classificació. La gran final va arribar el dia 8 amb els tretze artistes que el jurat havia designat en les proves classificatòries.
El Primer Premi va ser per a la violinista lituana Rolanda Ginkute (també Premi Especial a la Millor intèrpret de corda), de l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid.
Aquest premi li permetrà actuar com a solista amb l’Orquestra Simfònica RTVE, Orquestra Filharmonia, Palau de la Música de València, Orquestra Simfònica de la Universitat Complutense de Madrid, Orquestra Simfònica Ciutat de Getafe, Partiture Philharmonic Orchestra, Associació de Música de Cambra d’Alacant ( AMCA), Festival Internacional de Música i Dansa d’Úbeda (Jaén), Festival de Música Espanyola de Cadis, Festival de Segòvia, Cicle «El Primer Auditori» de la Fundació Più Mosso (Auditori Nacional de Música), Festival Internacional «Residències de Música de Cambra »de Godella (València), amb participació en el programa educatiu de Joves Talents de Cambra, Festival de Música Religiosa de Canàries-Orquestra Sinfonietta de Canàries, Fòrum Internacional d’Alt Perfeccionament Musical del Sud d’Europa-FIAMPSE (Nigüelas, Granada) , Classical, CIEC International Chamber Music Festival, i Fundació Galindo (Múrcia). Així mateix, oferirà dos concerts a França gràcies a la mediació de Fondation Culture. D’altra banda, realitzarà un enregistrament per a Ràdio Nacional d’Espanya i una entrevista a la secció Promeses complertes, publicada en aquest número de la revista Melòman, així com en Melòman Digital.
El Segon Premi va ser per al pianista Filipp Moskalenko, del Conservatori Superior de Música «Óscar Esplà» d’Alacant, també guardonat amb el Premi Especial al Millor pianista, que va obtenir un diploma i la incorporació al Catàleg Fondation Culture 2018. Així mateix, va obtenir una beca del 95% per estudiar el Màster en Investigació Musical de la Universitat Internacional de la Rioja, valorat en 6.240 euros, i Mercaseguros.com li fa lliurament d’una assegurança anual «Clau de Sol» per a instrument valorat fins a 12.000 euros i amb àmbit geogràfic Espanya .
El Tercer Premi va recaure en la soprano Marta Heras Calonge, alumna de l’Escola Superior de Cant de Madrid, premiat també com a Millor cantant. Marta serà incorporada al Catàleg de Música AECID 2018 i al Catàleg de Música Fondation Culture.
Així mateix, Sara Guerrero Aguado, guitarrista representant del Conservatori Superior de Música de Navarra, va obtenir el Premi Especial a la Millor Intèrpret de Música Contemporània, el que el portarà a oferir dos concerts: un al Festival de Música de Tres Cants i un altre al Festival Internacional de Música Contemporània de Madrid (COMA).
El director de l’Auditori de la Diputació d’Alacant, Josep Vicent, es va comprometre amb aquests quatre participants a oferir-los un concert dins del Cicle de Cambra organitzat a l’Auditori al llarg de 2018, la qual cosa suposa afegir un suprem de luxe a tots els que apareixen en les bases del certamen.
Per la seva banda, Juan Antonio Mollá Albero, saxofonista del Conservatori Superior de Música de Castella-la Manxa va obtenir el Premi Especial al Millor intèrpret de vent, i Patricia Be Beltrán, violinista de l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, va rebre una Menció honorífica per la seva extraordinària musicalitat.

 

Noticias por categorías

Notícies per categories

Histórico de Noticias

Históric de Notícies