[wpml_language_selector_widget]

Inicio | L’obra F (El llibre de les cares) de Jovi Lozano-Seser guanya el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia’

L’obra F (El llibre de les cares) de Jovi Lozano-Seser guanya el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia’

Nov 22, 20172017, Cultura, Portada

El Teatre Arniches acollirà el dia 28 de novembre el lliurament del guardó i l’estrena de la peça, amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala

L’escriptor alacantí Jovi Lozano-Seser, natural d’Ondara, s’ha alçat amb el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia 2017‘, que convoca anualment la Diputació d’Alacant, amb la seva obra F (El llibre de les cares), un treball que gira entorn de l’peculiar ecosistema comunicatiu que les xarxes socials han traçat en la societat actual.

El diputat de Cultura i Educació, Cèsar August Asencio, ha presentat aquest matí l’obra guanyadora, acompanyat per l’autor de la mateixa, i ha destacat “la rellevància d’aquest premi, creat l’any 2000 i dotat amb 3.000 euros, el principal objectiu és fomentar i impulsar el teatre en llengua valenciana “. Per la seva banda, l’escriptor ha assenyalat el fet que aquest certamen dinamitza i posa en valor l’escena teatral, incentivant i animant a la creació de textos.

L’obra s’estrenarà el proper dimarts 28 de novembre a les 20:00 hores al Teatre Arniches d’Alacant, amb entrada lliure limitada a la capacitat del local. La companyia Taranna Teatre serà l’encarregada de portar la peça a escena i durant la jornada també es farà entrega del premi a Lozano-Seser. En aquesta edició han concorregut un total de 12 treballs, fet que, segons el diputat, testifica la “bona salut de la qual gaudeix aquest premi que edició rere edició manté un destacat nivell, tant en qualitat com en nombre d’obres presentades“.

D’altra banda, Asencio ha presentat l‘edició de les dues últimes obres guanyadores d’aquest certamen, concretament Arruïnats (2015) d’Héctor Beltrán i Truc o Tracte (2016) de Orland Verdú. La publicació bianual dels treballs guanyadors forma part del premi i en aquest cas s’han editat mil exemplars de cadascuna de les peces que es distribuiran en llibreries i altres punts de venda.

Jovi Lozano-Seser

Lozano-Seser, periodista, escriptor i comunicador, va debutar en el panorama literari fa set anys amb Sis Contes i 1 novel·la incerta i Efectes Secundaris, Premi Soler i Estruch 2010. Des de llavors s’ha endinsat a més en la novel·la, Una història de ficció (2014), i en la barreja de gèneres amb Últimes existencies (2012), on ha obtingut destacats reconeixements com el Premi Ciutat de València 2011. Precisament l’exploració de llenguatges creatius el va portar fins a altres disciplines com el cinema, el documental o el teatre.

Más información:

Noticias por categorías

Notícies per categories

Histórico de Noticias

Históric de Notícies